VIDEO Cele mai performante tunuri de zăpadă din lume au ajuns în Poiana Brașov. Unul dintre modele este în premieră națională

Două dintre cele mai performante tunuri de zăpadă din lume au fost aduse în Poiana Brașov. Tunurile sunt de producție italiană, ale companiei Techno Alpin și au fost date în folosință gratuită pentru acest sezon. Este vorba despre un tun model TF10 și un tun model TR8, acesta din urmă fiind o premieră națională. Un astfel de tun pentru producerea zăpezii artificiale costă în jur de 30.000 de euro.

„Tunul model TF10 se caracterizează prin producție mare de zăpadă, rază mare de acoperire și în același timp printr-o emisie redusă de zgomot, fiind cel mai puternic tun de zăpadă din lume. Raza mare de acțiune și suprafața largă acoperită facilitează distribuirea mai uniformă a zăpezii și ușurează operațiunile de pregătire a pârtiei.

TR8 este un model revoluționar de tun, fiind adus în premieră în România. În premieră mondială, este folosit un singur motor electric, motor ce antrenează atât turbina, cât și compresorul. Datorită motorului revoluționar, acest model de tun atinge cel mai bun nivel de eficiență de până astăzi. Ca și fratele sau mai mare (TF10) tunul impresionează prin nivelul redus de zgomot. Datorită dimensiunilor reduse și a faptului că nu cântărește foarte mult, este stabil și ușor de manipulat“, a anunțat Dorin Drăgoi, adminstrator domeniu schiabil Poiana Brașov.

Pârtii de schi spectaculoase

Poiana Braşov este cea mai aglomerată staţiune de schi din ţară, în sezonul trecut depăşindu-se recordul de 2 milioane de treceri pe la turnicheţi.  De anul acesta sunt tarife mai mari la transportul pe cablu.

Din sezonul trecut se poate schia şi pe S-ul mare de pe Pârtia Lupului. Este cea mai cea mai râvnită zonă de schi din Masivul Postăvarul, iar pentru a se putea schia aici încondiţii bune a fost nevoie de amenajări speciale. Această porţiune de pârtie este însă recomandată însă doar schiorilor experimentaţi. Pârtia Lupului din Poiana Braşov este o pârtie dificilă cu o lungime de  2.605 metri. Este o pârtie de altitudine, astfel că punctul de plecare este 1.703 metri, iar cel de sosire este la 975. Diferenţa de nivel este una însemnată de 728 de metri.

În Poiana Braşov se va putea schia în condiţii  excelente şi pe restul pârtiilor:  Drumul Roşu (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, Kanzel (0,80 kilometri), pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară. De asemenea pe pârtia Bradul se poate schia şi în nocturnă. 

Poiana Brașov este una dintre cele mai scumpe stațiuni de schi din țară. Aici, un sejur de revelion poate ajunge și la 1000 de euro de persoană.

 

Adauga comentariu