VIDEO CFR reabilitează 47 de gări. Brașovul nu se află printre ele, pe motiv că a fost deja modernizată. Cum arată de fapt modernizările

Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA a demarat proiectul Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată, inclus în Programul Operaţional Infrastructură Mare, prin lansarea licitaţiilor în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru primele 24 staţii de cale ferată, aflate pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Olt, Dolj, Teleorman, Buzău, Bacău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa şi Călăraşi.

Brașovul nu se află pe lista pe motiv că a fost deja modernizată. Ce a însemnar modernizarea: o spoială la minut și câteva lămpi schimbate. În rest nimic.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc promisese în aprilie că se va interesa de situația gării. Când a revenit la Brașov în luna mai a spus că a discutat cu șefii CFR despre alocarea de bani pentru Gara Brașov. În realitate: niciun leu.

De asemenea a promis că va permite Primăriei Brașov să ia în administrare gara ca să o poată moderniza. Doar vorbe. Primăria cere de ani de zile administrarea gării, a fost și o petiție online, dar până acum CFR s-a opus de fiecare dată.  

Cum este de fapt Eurogara Brașov

Gara Brașov este un loc despre care mulți s-au plâns în ultimii ani. În afară de spoirea unor pereți, câteva desene, un tricolor pe fațadă și câteva lămpi schimbate, totul a rămas la fel: mizerie și miros neplăcut. 

Gara Brașov este în continuare un loc care îți lasă senzația de murdar. Și asta din cauza datorită oamenilor care frecventează gara, dar și a modului în care este „îngrijită”. Predomină sentimentele de nesiguranță și de murdărie cu toate că s-a mai intervenit pe ici colo și s-a mai „reparat” una alta. Locul este în continuare unul care dă senzația de nespălat, iar mirosul de la toaletă nu poate fi ignorat. Măcar ne uităm la un autocolant cu Castelul Bran cât timp întârzie trenurile.

În continuare sunt spărgătorii de semințe și oameni care dorm pe scaunele din Gară. Și să nu uităm de taximetriștii de la Gară, pe aceia care pare să nu aibă același regim cu ceilalți taximetriști.

Nici la exterior lucrurile nu stau mai bine, se pot vedea locuri unde dorm boschetarii, iar peroanele sunt în continuare un loc care nu transmit mesajul „Brașov oraș de poveste”.

Gara Braşov este una dintre cele mai aglomerate din ţară, fiind nod feroviar. Zilnic, prin gară trec 150 de trenuri care pleacă în ţară sau peste hotare. Gara ar avea însă nevoie de reparaţii majore, deoarece este primul lucru pe care îl văd turiştii când coboară din tren. Se ştie că prima impresie contează, degeaba oraşul e frumos, dacă poarta de intrare e ruginită.

 

Adauga comentariu