VIDEO Clipurile electorale ale candidatului Pro România, Sorin Susanu, la Primăria Brașov, motiv de dispută pe rețelele de socializare. Multe voci le consideră sexiste

Sorin Susanu este candidatul Pro România la Primăria Brașov și este cunoscut pentru activitatea sa ca șef la Protecția Consumatorului. Clipurile sale electorale, demne de filmele de acțiune americane, au stârnit controverse pe rețelele de socializare.

Într-unul dintre clipuri Susanu, însoțit de trei bărbați intră în Primăria Brașov după cum se poate vedea foarte clar. Ajunge apoi într-un birou unde două domnișoare se machiază la serviciu. Vine și mesajul „De azi lucrurile se schimbă. Gata cu joaca“. Imediat, cele două domnișoase lasă jos pensula de machiaj și se apucă de treabă.

Clipul a creat dispute pe rețelele de socializare și a fost perceput de unii utilizatori ca fiind denigrator la adresa femeilor. Alții au comentat că nu este corect să insinuezi că femeile nu muncesc, ci se machiază la serviciu. A fost și voci care i-au urat succes lui Claudiu Susanu și au apreciat clipul. Unii l-au comparat chiar cu James Bond.

Un alt doilea clip, dar nu la fel de controversat, îl înfățișează pe Susanu coborând dintr-o mașină neagră, însoțit de trei domnișoare. Filmarea este la Pasajul Fartec, care este în șantier de ani buni. Aici doi muncitori joacă table și vine din nou același mesaj: „Gata cu joaca, de azi lucrurile se schimbă“.

Sorin Susanu a comentat situația pentru Libertatea:  „Sincer, nu mi-a venit mie (ideea – n.r.), ci celor de la producție. Vor exista și niște continuări, din câte am înțeles (…) Pe ideea că anumite lucruri nu se întâmplă corespunzător astăzi în municipalitate și lucrurile astea să fie surprinse și prin imagini. Ideea că unii funcționari din primărie nu funcționează la capacitatea corespunzătoare și eu încerc să schimb acest lucru. Îmi cer scuze dacă cineva a avut o astfel de percepție. Nici pe departe nu s-a dorit aceste lucru. Doar s-au folosit fete, din câte am înțeles, pentru că în marea majoritate, funcția de secretară este ocupată de doamne sau domnișoare“.


 

Adauga comentariu