VIDEO Cod roșu de vânt la Brașov. Mai mulți copaci au căzut peste calea ferată, pe șosele și peste autoturisme. O schelă s-a desprins de pe o casă și a căzut peste două mașini

Vântul suflă cu putere la Brașov, rafalele depășind uneori 80 km/oră. Brașovul se află sub cod roșu de vânt până la ora 18.00.

Rafalele puternice au doborât mai mulți copaci, peste linia de cale ferată dintre stațiile Timișul de Jos și Predeal. Traficul feroviar este blocat. La fața locului intervine cu trei drezine pantograf pentru tăierea arborilor și înlocuirea firului de contact rupt. Intervenția a durat aproape patru ore.  De la ora 9.30 s-a redeschis și firul II, pe segmentul de cale ferată Timișu de Sus - Predeal. Nici nu au apucat să respire prea bine angajații CFR, că un alt pom a căzut la ieșirea din Predeal spre Azuga. A rupt un fir de înaltă tensiune. Se circulă însă pe celălalt fir. 

Probleme sunt și în traficul rutier, pe DN 1 la Timișul de Jos unde un brad a căzut aproape de pasarelă pe sensul de mers Brașov-Predeal. Pompierii intervin la fața locului. De asemenea, doi copaci au căzut pe drumul spre Poiana Brașov. Instalațiile de transport pe cablu nu vor fi pornite din cauza vântului puternic. Excepție fac teleschiurile Bradul și Stadion, din partea de jos a Masivului Postăvaru. 

Reprezentanții ISU au avut și alte intervenții din cauz a vântului.  Doi copaci au căzut pe DN1A la ieșirea din Brădet.  Un alt arbore s-a prăbușit peste un autoturism parcat pe strada Uranus. Copaci căzutți au mai fost și pe strada Cometei, pe Independenței, dar și pe Aleea Constructorilor.

De asemenea, un panou publicitar a fost smuls de vânt în zona sensului giratoriu de la gară. Pompierii intervin și pentru îndepărtarea tablei desprinse de pe acoperișului unui bloc de pe strada Hărmanului. 

Probleme mari și pe strada 13 Decembrie. Rafalele de vânt extrem de puternice au smuls efectiv izolația de pe un bloc. O bucată de câțiva metri pătrați a aterizat peste o mașină parcată. 

De asemenea, o schelă folosită la reabilitarea unei case s-a prăbușit din cauza vântului peste două mașini parcate și a blocat strada Băilor. O a doua schelă stătea și ea să cadă. Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea schelei căzute pe autoturisme și pentru  stabilizarea celei de a doua schele.

 

.

Adauga comentariu