VIDEO Compania de Drumuri a scos la licitație Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru Autostrada Brașov-Bacău. Doar documentația costă peste 35 de milioane de lei. Care va fi traseul autostrăzii

Prin 2018 se vorbea de un studiu realizat la comanda Băncii Europene de Investiții, de experții de la PASSA și JASPERS, potrivit căruia varianta Bacău – Brașov era cea mai convenabilă pentru a lega Moldova de Ardeal. În discuție mai erau coridoarele Tg. Mureș – Tg. Neamț și Bistrița – Suceava.

În mai 2019 CNAIR a scos la licitație elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov-Bacău. Valoarea estimată este de 35.268.527 lei. Durata contractului este de 30 de luni: Studiul de Fezabilitate final - 18 luni de la data de începere; Autorizația de Construire la faza Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor - 4 luni după finalizare SF, 22 de luni de la data de începere; elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție - 4 luni, după obținerea Autorizației de Construire, 26 luni de la începere.

Prestatorul are obligația de a realiza stufiu de trafic și studiu de circulație, studiu geotehnic, hidrologic, hidrogeologic, peisagistic, topografice, arheologic, identificare utilități publice, ocupare terenuri, evaluarea impactului asupra mediului, analiză cost-beneficiu. Prestatorul mai are obligația de a realiza un plan de întreținere pe o perioadăde timp mai maire de 30 de ani.

Coridorul Brașov - Bacău este structurat pe șapte loturi: lot 1 Brașov - Ozun; lot 2 Ozun - Târgu Secuiesc; lot 3 Târgu Secuiesc - Brețcu; lot 4 Brețcu - Harja; lot 5 Harja - Onești Sud; lot 6 Onești Sud - Livezi; lot 7 Livezi – Bacău și ar avea o lungime totală de 172,3 km,13,2 km de tuneluri și 4,6 km de viaduct. Conexiunea cu A3 ar trebui să se facă în zona Codlea.

Standardele de cost stabilite pentru autostrada Brașov - Bacău:

șes - 5,98 milioane euro/km,

deal - 8,70 milioane euro/km,

munte - 20 milioane euro/km.

Raportat la aceste standarde, costul estimat al investiției este de aproximativ 1994,58 milioane de euro.85%, respectiv 1695,39 milioane de euro pot fi din fonduri europene nerambursabile. De la bugetul de stat rămân 15%, respectiv 299,19 milioane de euro.

Interesant este că în spațiul public circulă o randare video a traseului autostrăzii Brașov – Bacău, deși SF-ul și Proiectul Tehnic abia au fost scoase la licitație.

Pe traseul autostrăziitrebuie ținut cont de prezența magistralei de gaz Est II. Magistrala a fost expusă direct în 1975 la acțiunea de distrugere a curentului de apă de pe râul Oituz, pe o lungime de aproximativ 350 de metri. Aproape 10 ani mai târziu, în aprilie 1984, magistrala de gaz a explodat în zona satului Ferăstrău-Oituz. În prezent, magistrala de gaz are nevoie de reabilitare.

Adauga comentariu