VIDEO Control fulger la farmacia Catena de pe Toamnei. Nu elibera rețete compensate pentru personalul MAI, deși a câștigat o licitație. Oamenii au fost nevoiți să dea bani pe medicamente

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au descins astăzi la farmcia Catena de pe strada Toamnei după ce au primit mai multe sesizări. Compania Catena a câștigat o licitație organizată de Ministerul Afacerilor Interne și se angaja să elibereze rețetele compensate ale angajaților MAI, inclusiv ale celor trecuți în rezervă. În realitate nu se întâmpal așa.Unitatea se pare că a refuzat să elibereze anumite medicamente compensate și le-a sugerat oamenilor să le cumpere la preț întreg. Mai mult nu avea anumite pe stoc deși ar fi trebuit. Un pensionar MAI a făcut reclamație la OPC. Reprezentanții companiei sunt așteptați să dea explicații în acest caz.

In filmuleț vedeți cum sefa de farmacie recunoaște că li se impune de către conducere să procedeze așa, adică să nu elibereze rețete conpensate. 

,,Practic, în farmaciile vizate nu se oferă medicamentele solicitate de pacienți și înscrise în rețetele compensate, unele dintre medicamente neexistând, efectiv, în farmacii. În aceste condiții, pacienții sunt obligați, în multe situații, să achite prețurile medicamentelor integral, deși au rețete compensate", a explicat, pentru brasovtv.com, șeful C.R.P.C. Brașov, Sorin Susanu. 

Sursa Video sincron: brasovtv.com

Adauga comentariu