VIDEO Cum a ajuns un urs într-un copac la Fundata

Un urs a creat panică în această după-amiază la Fundata. Mai mulți oameni au sunat la 112 după ce au observat animalul. Mai mulți jandarmi de la Bran au plecat în căutarea lui, iar când l-au găsit au încercat să îl sperie cu două petarde. Numai că: surpriză. Ursul nu a fugit prea departe în pădure, ci s-a urcat într-un copac de unde a mai refuzat să coboare.

În sprijinul jardarmilor au venit să vânătorii, ca să găsească o soluție. Până la urmă ursul a coborât singur. Autoritățile au încercat să îl dirijeze să ajungă înapoi în pădure. Fără mare succes, deoarece ursul s-a suit în alt copac.

Problemă veche, nicio soluție

Problema urşilor este una veche. Au trecut mai mult de zece ani de când urşii au început să coboare în oraşe. Totul pentru că le era foame. Anul trecut, la Braşov, cinci persoane au fost rănite în urma atacurilor urşilor. În Harghita au fost 16 atacuri. Nimeni nu ştie câţi urşi sunt în fiecare judeţ. La Braşov se vehiculează trei variante: 640, 800 sau chiar 1100.

Soluţii concrete însă nu s-au găsit nici până acum. S-a dus hrană pentru urşi în păduri, dar se pare că nu suficient. Urşii au continuat să vină în oraş, ca şi cum ar merge la Supermarket. Anul trecut în septembrie la Prefectura Brașov a avut loc o dezbatere pe tema urșilor. Singura propunere: împușcarea animalelor. 

.

Adauga comentariu