VIDEO Cum se face colectarea deșeurilor de la ecoinsulele de mii de euro. Cu containere de plastic. Firma de salubritate a găsit țapii ispășitori: angajații pe care i-a și dat afară

O brașoveancă a postat pe pagina de Facebook cum se face colectarea deșeurilor de la insulele inteligente. Cazul a fost filmat în cartierul Scriitorilor. Deșeurile se pun separat în daci special și au, în interiorul insulei, compartimente separate pentru a se evita contaminare. Primăria a pus la bătaie 64 de milioane de lei pentru cumpărarea de astfel de ecoinsule inteligente.

Când vine vor despre ridicarea deșeurilor, firma de salubritate face tot o românească. Ridică sacii în containere de plastic. Nu avem cum să știm dacă acestea erau curate și nici dacă deșeurile colectate selectiv au fost sau nu contaminate.

Imaginile au ajuns și la Primărie, iar țapi ispășitori au fost angajații. E greu de crezut că aceștia au acționat de capul lor. „Firma care asigura colectarea deșeurilor menajere și reciclabile de la acea platformă este BraiCata. In aceasta dimineața a fost convocată comisia de disciplina la nivelul acestei firme și s-a luat decizia desfacerii contractelor de muncă a șoferului și a echipajului care a deservit autoutilitara începând cu data de astazi“, este răspunsul Primăriei.

Îi rugăm pe brașovenii din zonă să fie vigilenți și să filmeze în continuare modul de ridicare al deșeurilor pentru a vedea dacă a fost doar un incident izolat sau este o practică.

Adauga comentariu