VIDEO Daniel Zamfir a declarat la Brașov că ALDE va depune un amendament la OUG 114 în ceea ce privește ROBOR-ul

„Ministrul Finanțelor a mușcat din mărul otrăvit, în privința ROBOR”, spune senatorul ALDE Daniel Zamfir. „E o mare nedreptate pentru milioanele de români care au rate la bănci prin modificările aduse de OUG 114. Ministrul de Finanțe a înghițit un măr otrăvit, iar în final românii sunt cei care vor avea de suferit.Prin modificarea OUG 114 sunt sacrificați milioane de români, persoane fizice, dar și sute de mii de antreprenori care au credite în lei cu dobândă calculată în funcție de ROBOR. Acestora li se dă posibilitatea să se refinanțeze ca să li se facă dreptate? Dar de ce așa, când e perfect constituțional (confirmat de mai multe decizii CCR) să aplicăm noul indice creditelor în derulare?

Ce înseamnă o refinanțare?O nouă analiză a dosarului, o reevaluare a ipotecii, noi comisioane, noi costuri notariale, o renegociere a dobânzii etc. Așadar, când vei constata că într-un final plătești mai mult, vei renunța. Acesta a fost scopul. Dar acesta este de fapt mărul otrăvit înghițit de Teodorovici. O mare nedreptate care li se face celor cu credite în derulare!”, a spus Daniel Zamfir.

În premieră, la Brașov, Daniel Zamfir a anunțat că săptămâna următoare, marți la ora 13:00, va prezenta raportul final al investigației făcut de Comisia economică.

Senatorul a mai precizat că ROBOR-ul este trucat, umflat și că indicele va fi calculat conform OUG 114 la tranzacții și nu la cotații, așa cum se face în prezent. Acesta a mai precizat că ALDE va amenda OUG 114 prin care noua formulă de calcul a indicelului ROBOR să se aplice și la contractele în derulare începând cu data de 2 mai 2019, nu numai contractelor noi

Adauga comentariu