VIDEO A doua linie metropolitană intră în circulație de la 1 iulie pe ruta Brașov – Ghimbav

Viceprimarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, anunță că de la 1 iulie 2019 va intra în circulație ruta metropolitană care va deservi Ghimbavul. Linia 210, va circula la un interval de 30 de minute și se ia în calcul un interval mai scăzut la orele de vârf. Un tur complet durează aproximativ 35 de minute în condiții normale de trafic, și poate dura mai mult în condiții de trafic aglomerat.

Contribuția Ghimbavului la susținerea liniei 210 este de aproximativ 600.000 de lei/an. În afară de acești bani, Ghimbavul mai alocă 800.000 de lei pentru amenajarea stațiilor pe traseul liniei, refugii și afișaj electronic.

Prețul unei călătorii va fi de 2,50 lei. Subvenționare se va oferi în prima fază pensionarilor. Viceprimarul nu știa încă să spună dacă la bilete se introduce și perioadă de valabilitate a călătoriei.

Plecarea din Brașov se va face de la stația Municipal. Următoarele stații sunt: Hornbach, Metro, Pensiunea Diamant, Făgărașului - la intersecție cu str. Lungă la restaurant, Troiță - pe Făgărașului, Făgărașului - la intersecție cu str. Lungă, Morii - lângă Primărie, Troiță - pe Morii, Piața Ștefan cel Mare - pe Tudor Vladimirescu, Petuniei - care este și cap de linie în Ghimbav, Crizantemei - la Grădiniță, Gențianei - la blocurile de locuințe sociale, Incinta Tess, Hornbach și înapoi la Municipal.

Traseul stabilit la acest moment nu desrvește parcul industrial din Ghimbav. Viceprimarul Ghimbavului a precizat că sunt discuții pentru a deservi cu transport public și parcul industrial.

Adauga comentariu