VIDEO FOTO Marș pentru aer curat. 25.000 de persoane mor anual în România din cauza poluării

Marșul pentru aer curat a fost organizat sâmbăta aceasta în patru orașe din România, Brașov, București, Timișoara și Iași. La Brașov marșul a fost organizat de Asociația Creștem România Împreună. Traseul marșului a fost Piața Sfatului – Republicii – Prefectură.

Sub sloganul „Aerul poluat ucide”, evenimentul și-a propus să tragă un semnal de alarmă asupra calității aerului din Romania, a efectelor nocive asupra sănătății populației, dar și asupra necesității de a dezvolta și implementa politici publice alternative pentru  măsurarea și păstrarea calității aerului din România.

Potrivit statisticilor, anual, în România, mor în medie 25.000 de persoane din cauza poluării. Aerul poluat afectează în special copiii și persoane vârstnice și reprezintă cauza principală a mii de decese premature.

Este datoria noastră să luăm atitudine! Iar marșul de azi este primul eveniment, urmând a se organiza și alte evenimente.

Marșul de azi, deși dedicat tragerii unui semnal de alarmă asupra calității aerului, trage și un semnal pe partea de implicarea civică. O combinație între zi de sâmbătă, ploaie și conservatorism (a se înțelege nepăsare și indiferență) au făcut ca la marș să fie prezenți 15 brașoveni, printre care un canadian și un german.

În același timp, realitatea din Piața Sfatului arată rupturile din societatea românească. Trăim în lumi paralele, în același spațiu, deși suntem cu toții afectați de aerul poluat. O îmbinare între Brașovul oraș de poveste cu al său turism, fotografie de vacanță, expoziție auto (motiv al poluării) și marș pentru aer curat. Toate în Piața Sfatului și dau o rețetă amară.

Adauga comentariu