VIDEO Grădină Zoologică pe străzile din Făgăraș. Anul trecut se plimba ursul, acum o vulpe e ca la ea acasă. A atacat un bărbat și a speriat o adolescentă

O vulpe le dă bătăi de cap autorităților din Făgăraș. La începutul lunii a sărit să atace un bărbat care tocmai ieșea din scara blocului. Omul a reușit să se refugieze în clădire și a scăpat fără să fie rănit. Ieri, vulpea a apărut din nou și a dat nas în nas cu o adolescentă. Fata a văzut-o la timp și s-a întors din drum. 

Autoritățile încearcă acum să găsească vulpea, dar fără succes. Nu au reușit să găsească nici ursul care anul trecut a atacat o fată de 15 ani și un bărbat în fața unui bloc din Făgăraș. În schimb dau vina pe oamenii care pun mâncare pentru pisici și spun că astfel atrag animalele sălbatice. 

„Vulpile s-au acomodat cu mediul intravilan, intră, ies, însă făgărășenii ar trebui să nu mai pună mâncare mai ales seara la pisici, câini, pentru că mirosul atrage animalele sălbatice. Dacă vulpea simte de la distanță mirosul de mâncare, normal că vine să se hrănească. Vulpea respectivă cu siguranță a mai fost acolo, învățată la mâncare. Dacă nu se mai dă mâncare seara pisicilor, atunci vine o dată, vine de două ori și nu mai găsește și nu mai vine“, a spus Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș, pentru fagarasultau.ro.

Sursa Video: fagarasultau.ro.


Adauga comentariu