VIDEO Grădiniță închisă după ce o educatoare a fost confirmată cu coronavirus

Grădinița nr 22 Micul Prinț din cartierul Astra, care trebuia să își deschidă ieri porțile, a fost închisă după ce o educatoare a fost confirmată cu coronavirus. Alte cinci cadre didactice au fost plasate în carantină.

 „Grădinița apărea inițial în scenatiul galben, dar vineri a fost confirmată ca fiind infectată o educatoare. Cum aceasta a fost în activitate, pregătind deschiderea anului școlar, și a intrat în contact cu mai multe colege, cinci cadre didactice au fost carantinate la domiciliu și Direcția de Sănătate Publică a decis închiderea”, a explicat, pentru mytex, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Valentin Bucur.

În Brașov mai sunt închide din cauza coronavirus grădinița și școala din Ghimbav, dar și o altă grădiniță din cauza unui acoperiș prăbușit la o contrucție din apropiere.

La Brașov în 225 de unități de învățământ se aplică scenariul verde adică toți elevii merg la școală. În alte 161 de unități s-a ales scenariul galben, elevii au fost împărțiți în grupe și merg prin rotație la școală.


 

Adauga comentariu