VIDEO Încep lucrările la locul de autostrada Râșnov–Cristian. Viorica Dăncilă și ceialți miniștri au fost primiți cu huiduieli. Multe promisiuni de campanie azi la Brașov: reabilitarea Gării și bani pentru aeroport

Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, prezent azi la Brașov a anunțat începerea lucrărilor pentru tronsolul de autostradă Cristian-Râșnov. Acest segment va avea o lungime de 10 km, din care 6,3 km în regim de autostradă și 3,7 km la profil de drum naţional cu 4 benzi, separate pe zona mediană. Antreprenorul acestui sector este Asocierea SC Alpenside SRL - SC Specialist Consulting SRL., iar valoarea contractului este de 118.019.701, 80 lei fără TVA. Durata de execuţie este de 18 luni și prevede o garanția de bună execuție a lucrărilor de 48 de luni. Sectorul Râșnov - Cristian face parte din  lotul 2 (tronsonul Comarnic - Brasov), parte integrantă a autostrăzii București – Brașov în lungime totală de 168 km..

Ministrul Cuc nu a venit singur, ci cu premierul Viorica Dăncilă și mai mulți membrii ai Guvernului. Culmea este că miniștrii, dar și prin ministrul au început să vină în periplu la Brașov numai de vreo lună, după ce ani la rând nu au călcat pe aici. Pentru Viorica Dăncilă este chiar o premieră. O avea legătură cu alegerile? Mai ales că, pentru acest tronson, contractul este semnat din 2017.

Viorică Dăncilă și ceilalți miniștri au fost huiduiți la locul șantierului pentru autostradă.  

Scurt istoric tronson autostradă Cristian - Râșnov:

- 16 iulie 2015 - începe o licitație (în SEAP-ul vechi poate fi găsită sub numărul 161290) pentru construcția unei bucăți de 6 km de autostradă între Râșnov și Cristian

- 10 octombrie 2015 - sunt depuse 10 oferte de către agenții economici interesați

- 2 octombrie 2017 - licitația se încheie și contractul este semnat cu Alpenside SRL

- 11 aprilie 2018 - se dă ordinul de începere a lucrărilor

- finalul lui 2018 - proiectul tehnic încă nu este aprobat, autorizația de construcție încă nu este emisă

- 11 martie 2019 – proiectul tehnic este aprobat în Comisia Tehnică a CNAIR

- 23 aprilie 2019 –Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc vizitează județul Brașov și anunță că pe data de 20 mai 2019 se va deschide șantierul pentru acest tronson.

Prim ministrul Viorica Dăncilă promite și ea autostrăzi și drumuri exprese, deși în România ultimilor ani nu s-au construit nici măcar 30 de km de autostradă.

Alte promisiuni electorale

Tot astăzi, luat de întrebări de jurnaliști în legătură cu gara Brașov, care arată ca după război, dar și cu aeroportul pentru care Guvernul a dat doar 25 de milioane de lei (cheltuielile sunt însă de 350 de milioane de lei), ministrul Cuc a dat drumul la promisiuni. A spus că CFR va refece Gara, că se va asocia și cu Primăria care dorește demult să o ia în administrare. Totul înainte de alegeri. După ce a promis Aeroport la Galați, astăzi promite bani și la Brașov.

Adauga comentariu