VIDEO A început curățarea străzii Sforii de „urmele civilzației”

Astăzi a început campania de curățare și întreținere a străzii Sforii. Timp de trei ore Kristina Creoșteanu împreună cu mai mulți voluntari au început curățarea pereților de pe Strada Sforii. Campania continuă și organizatoarea își propune să desfășoară activități de curățenie și întreținere măcar o dată la două săptămâni. O a doua acțiune este deja programată pentru sâmbătă de la 11:00 la 13:00. Strada a fost renovată în urmă cu șase luni, dar unii brașoveni și turiști au dat dovadă de multă lipsă de bun simț. Au scris aiurea pe pereți, și-au lăsat amprentele picioarelor și chiar au aruncat gunoaie. 

Prin această campanie se dorește aducerea străzii la un aspect decent și dacă există suficientă implicare și destui voluntari strada poate fi curațată până la venirea verii.

Activitatea de curățare și întreținere presupune îndepărtarea urmelor de încălțăminte și a scrisului de pe pereți. La prima activitate de azi s-a reușit curățarea și aplicarea unui prim strat de vopsea pe o porțiune pe partea stângă cu intrare dinspre strada Poarta Schei. De asemenea, s-a reușit spălarea urmelor de încălțăminte pe ambele părți la intrarea dinspre strada Cerbului.

Apelul pentru voluntari și implicare rămâne deschis. Dacă nu puteți participa efectiv dar vreți să susțineți activitatea de curățare și întreținere puteți contribui cu materialele necesare. Întreținerea străzii Sforii este un proiect al orașului pe termen lung.

Pentru implicare luați legătura cu Kristina Creoșteanu la 0727 833 101 și asoidc@yahoo.com.

Cea mai îngustă stradă din Europa de Est

Strada Sforii din Braşov a fost declarată oficial cea mai îngustă stradă din Europa de Est. Are o lăţime care variază între 111 şi 135 de centimetri şi o lungime de 80 de metri. A fost atestată documentar în secolul al XVII-lea şi mult timp a fost folosită doar ca o cale de legătură între străzile Porta Schei şi Cerbului. Se spune că pe aici treceau în trecut pompierii ca să ajungă mai uşor în Schei în cazul producerii unor incendii. 

Mii de turişti vin să vadă astăzi Strada Sforii, fie atraşi de arhitectura din jur, fie din pură curiozitate. Un lucru este cert: este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Braşov şi unul dintre locurile preferate pentru deja celebrul selfie. Strada Sforii are şi o legendă care prinde şi astăzi foarte bine la îndrăgostiţi. Se spune că în perioada medievală aici se ascundeau cuplurile pentru a se săruta în intimidate, dar şi tinerii îndrăgostiţi ai căror părinţi nu erau de acord cu relaţia lor. Legenda care a rezistat peste ani spune că tinerii îndrăgostiţi care se sărută pe Strada Sforii sunt destinaţi să rămână împreună toată viaţa.  

 

Adauga comentariu