VIDEO Ministrul Transporturilor a reziliat contractul pentru reabilitarea DN 73. Direcția de drumuri Brașov va astupa gropile și se va organiza o nouă licitație. S-a stat însă degeaba patru ani

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, prezent astăzi la Brașov, a reziliat contractul cu spaniolii de la AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel, care trebuiau să reabiliteze DN 73, cel mai circulart drum turistic din Brașov. Au trecut patru ani și compania spaniolă nu a reușit să repare un drum de nici 40 de km între Brașov și Bran, deși erau plătiți la zi. Astăzi în teren erau doar 11 utilaje și 20 de muncitori, deși firma promisese 190 de muncitori și 71 de utilaje. Ministrul Transporturilor a rupt simbolic contractul de față cu jurnaliștii.

Decizia este una bună, dar momentul ales este unul discvutabil. De ce s-au așteptat patru ani pentru acest lucru, de ce s-a rupt contractul chiar acum în campanie electorală. Este cu siguranță o mișcare de imagine.

Bătaie de joc

În 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat 111,26 milioane de lei pentru repararea drumului. Contractul a fost atribuit asocierii de firme AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel. 

Entuziasmul începerii lucrărilor s-a pierdut brusc după ce niciun termen anunțat de constructor nu a fost respectat până acum. S-a lucrat pe bucăți, s-au montat semafoare, iar circulația a fost un coșmar. S-a dat vina pe ploi şi lipsa forţei de muncă. Apoi s-au anunțat termene peste termene. Constructorul a promis anul trecut că va turna stratul de asflat de bază pe toată porțiunea dintre Brașov și Bran, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Explicația este una simplă: constructorul s-a apucat prea târziu de lucru și a fost surprins de iarnă. 

Dacă inițial termenul de finalizare totală a lucrărilor era începutul anului 2019, a fost amânat cu un an.  Acum nimeni nu știe când  va fi finalizat drumul pentru că urmează o nouă licitație.

 

Adauga comentariu