VIDEO Niciun muncitor pe DN 73. Gropile au rămas, ultimatumul a trecut. Se reziliază contractul?

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat în vizită la Brașov  în 23 aprilie a dat un ultimatul asocierii dintre Azvi - Straco Grup - Piomar Development - Tractebel Engineering, care nu a fost în stare să repare DN 73, un drum de 40 de kilometri în patru ani. Ministrul Transporturilor a anunțat atunci că dacă în trei săptămâni constructorul nu aduce utilajele și oamenii, conform contractului, și să reia lucrările, CNAIR va rezilia contractul.

Au trecut cele trei săptămâni și pe Dn 73 nu este picior de muncitor. Singurele lucruri constante sunt gropile în care dau șoferii în fiecare zi. Și nu sunt deloc puține. Nici ministrul transporturilor și nici directorul CNAIR nu au putut spune care sunt motivele pentru care nu se lucrează la DN 73, deși plățile către contractor sunt la zi. În acest moment 42% din cei 103 km DN 73 sunt finalizați, iar plăți s-au făcut pentru 45%.

Cel mai circulat drum turistic

DN 73 care face legătura între Braşov şi zona turistică Râşnov-Bran-Moieciu este coşmarul şoferilor braşoveni, dar şi al zecilor de mii de turişti care ajung aici. Este cel mai circulat drum turistic din judeţul Braşov, iar în fiecare weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. În 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat 111,26 milioane de lei pentru repararea drumului, dar lucrările au început un an mai târziu. Contractul a fost atribuit asocierii de firme AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel. 

Niciun termen nu a fost respectat

Entuziasmul începerii lucrărilor s-a pierdut brusc după ce niciun termen anunțat de constructor nu a fost respectat până acum. S-a lucrat pe bucăți, s-au montat semafoare, iar circulația a fost un coșmar. S-a dat vina pe ploi şi lipsa forţei de muncă. Apoi s-au anunțat termene peste termene. Constructorul a promis anul trecut că va turna stratul de asflat de bază pe toată porțiunea dintre Brașov și Bran, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Explicația este una simplă: constructorul s-a apucat prea târziu de lucru și a fost surprins de iarnă. 

Dacă inițial termenul de finalizare totală a lucrărilor era începutul anului 2019, a fost amânat cu un an.  Asta dacă termenele vor fi respectate de acum încolo.  Practic a fost nevoie de cel puțin patru ani pentru repararea unei șosele de nici 40 de km. 

Adauga comentariu