VIDEO Ninge din nou la Brașov. Drumurile sunt umede. Circulați cu viteză redusă și păstrați distanța în trafic

Iarna nu se dă ușor plecată, iar ninsorile au luat cu asalt încă de azi noapte județele Brașov, Covasna și Harghita. Pe drumurile naționale din jurul Brașovului este zăpadă frământată de 1-5 cm. Nu sunt șosele blocate, dar se circulă cu dificultate în condiții de iarnă. Probleme pot să apără însă la Predeal. De fiecare dată când ninge drumul se blochează din cauza tirurilor care nu mai pot urca. Nu este exclus ca situația să se repede având în vedere condițiile meteo. Dacă mergeși pe DN 1 spre București vă puteți aștepta la blocaje temporare. 

Nu porniţi la drum dacă autovehiculul nu este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). 

În timpul călătoriei, păstraţi în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare. Utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Dacă nu este absolut necesar să vă deplasaţi într-un anumit loc, amânaţi călătoria, mai ales dacă se semnalează probleme în trafic. 


Adauga comentariu