VIDEO Ninsoare abundentă la Brașov. Se circulă în condiții de iarnă. Un tir s-a răturnat la Râșnov

Ninsoarea le-a dat bătăi ce cap șoferilor aflați în trafic. Nici nu a început bine să ningă că au apărut și primele probleme. Un tir s-a răsturnat în câmp pe DN 73 de la Râșnov, după ce șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Conducătorul auto a refuzat transportul la spital.  Un autoturism condus de un tânăr de 19 ani s-a răsturnat și el pe Drumul spre Poiana Brașov. Șoferul a ajuns la spital.  În Livada Poștei un autobuz a intrat într-un autoturism. Nu au fost răniți. 

Nu sunt șosele blocate, dar se circulă cu dificultate.Probleme pot să apără însă la Predeal. De fiecare dată când ninge traficul este dat peste cap de tiruri care nu au mai putut urca serpentinele. Nu este exclus ca situația să se repede având în vedere condițiile meteo. Dacă mergeți pe DN 1 spre București vă puteți aștepta la blocaje temporare. 

Nu porniţi la drum dacă autovehiculul nu este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). 
În timpul călătoriei, păstraţi în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi nu acţionaţi brusc mecanismele de direcţie şi frânare. Utilizaţi cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos. Dacă nu este absolut necesar să vă deplasaţi într-un anumit loc, amânaţi călătoria, mai ales dacă se semnalează probleme în trafic. 

Starea drumurilor din Brașov și județele învecinate
Carosabil acoperit cu zăpadă pe:

- DN 7C km 130+000 - 150+000 Balea Cascada(Sb) - Cartisoara(Sb), zapada framantata 1-5 cm;
- DN 12 Km 81+000 - 166+000 M.Ciuc (Hr) - Toplita (Hr), zapada framantata 1-2 cm;
- DN 12C Km 5+000 - 32+000 Gheorghieni(Hr) - lim.jud.Nt, zapada framantata 1-2 cm;
- DN 13B Km 21+000 - 47+000 Gheorgheni (Hr) - Borzont(Hr), zapada framantata 0-2 cm;
- DN 15 Km 188+000 - 223+411 Toplita(Hr) - lim.jud.Nt, zapada framantata 1-3 cm;

Pe Restul Drumurilor Naționale nu este zăpadă, dar carosabilul este umed și alunecos

Adauga comentariu