VIDEO Noi acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu coronavirus pe raza întregului județ. Amenzi în valoare de 64.000 de lei

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorului au continuat să desfăşoare activități de verificare în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2.

În urma activităților desfășurate ieri, 12 iulie, la nivelul județului Brașov, au fost verificate 333 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, trei operatori economici fiind depistați nerespectând măsurile de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii 55/2020, aceștia fiind sancționați contravențional.

Au fost aplicate 111 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 25 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 19 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002R, privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 64.000 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

Astfel de activități vor avea loc și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Sursă video: IPJ Brașov

 

Adauga comentariu