VIDEO Noi informații în cazul arderilor ilegale de la Codlea. Vinovat este chiar operatorul de salubritate care a luat 40.000 de lei amendă

În luna decembrie 2018 prezentam un caz de arderi ilegale de deșeuri pe amplasamentul fostei întreprinderi de fabricare a mobilei din Codlea.

La acea vreme Garda de Mediu spunea că „pe amplasamentul fostei întreprinderi de fabricare a mobilei din Codlea, actualmente în faliment, s-a constatat existența unui coș de fum, care a făcut parte din instalațiile vechii fabrici. Acest coș de fum având un orificiu cu un diametru de cca. 1 m, prin care se poate pătrunde în interior, se află pe un teren viran, la care poate avea acces oricine. Nu s-au constatat arderi în coșul de fum, orificiul de alimentare fiind acoperit, iar zona din vecinătatea sa fiind salubrizată. Arderile nu au fost efectuate de angajații SGM Codlea, în zonă fiind acces liber și putând avea acces oricine.”

Câteva luni mai târziu aflăm că angajații societății Servicii de Gospodărire Măgura Codlei SRL erau cei care ardeau deșeurile. Referitor la arderea deșeurilor într-o instalație improvizată din municipiul Codlea, în urma măsurilor impuse, Primăria Codlea a zidit orificiul prin care se putea pătrunde în interiorul coșului de fum, făcând imposibilă utilizarea acestuia. Ca urmare a solicitării adresate IPJ Brașov, privind identificarea persoanelor și a mașinii implicate în acțiunea de ardere sesizată, Poliția Municipiului Codlea confirmă participarea la acțiunea de eliminare a deșeurilor prin ardere în locuri neautorizate a angajaților societățiiServicii de Gospodărire Măgura Codlei SRL. Prin urmare, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 40.000 de lei și i s-a impus măsura de interzicere a eliminării deșeurilor în locuri neautorizate.

Servicii de Gospodărire Măgura Codlei SRL este operator de salubritate și este în subordinea Consiliului Local Codlea.

Adauga comentariu