VIDEO Se ridică restricțiile de pe DN 73. Drumul este în reparații de patru ani

Lucrările avansează pe DN 73, după ce constructorul s-a mobilizat. Dacă în vara acestui an au existat discuții din cauza constructorul, care nu și-a onorat contractul la termenul stabilit, acum totul decurge cum trebuie. Pe sectorul Râșnov-Bran, un sector tranzitat de cei mai mulți turiști, au fost realizați 11,5 km, o lucrare începută de la zero. Primul strat a fost turnat, urmând ca anul viitor să pună și celelalte două straturi de asfalt.

S-a finalizat un pod nou, construit de la zero, s-au reabilizat încă trei poduri, zece podețe și trei sensuri giratorii.

Sensul giratoriu din intersecția DN 73 A, Pârâul Rece, Predeal și Râșnov este contruit în proporție de 80% și este funcțional. De asemenea, a fost realizat și sensul giratoriu de la intersecția Poiana Brașov, Râșnov și Zărnești, un sens așteptat de peste 7 ani. La anul, lucrările vor continua pe tronsonul Moieciu-Fundata.

De anul trecut până în luna august s-au realizat 35% din casetele ce au fost făcute pe sectorul Râșnov-Bran, însă din luna august până în prezent s-au făcut 65%. Se observă astfel, un progres zilnic.

,,După ce am înlăturat sistemul rutier existent, s-a constatat că terenul de fundare nu corespunde condițiilor calitative impuse pe proiect. Așa că pe kilometrii întregi de drum în această secțiune a fost necesar să se efectueze săpături și umpluturi suplimentare pentru a obține parametrii tehnici corespunzători", a declarat Ștefan Gondosch, managerul de proiect din partea antreprenorului Azvi.  

DN 73 care face legătura între Braşov şi zona turistică Râşnov-Bran-Moieciu a fost ani la rând coşmarul şoferilor braşoveni, dar şi al zecilor de mii de turişti care ajung aici. Este cel mai circulat drum turistic din judeţul Braşov, iar în fiecare weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. În 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat 111,26 milioane de lei pentru repararea drumului, dar lucrările au început un an mai târziu. Contractul a fost atribuit asocierii de firme AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development - Tractebel.

Entuziasmul începerii lucrărilor s-a pierdut brusc după ce niciun termen anunțat de constructor nu a fost respectat până acum. Abia anul acesta, după ce constructorul a fost amenințar cu rezilierea contractului s-a pus pe treabă. Chiar și așa tot sunt întârzieri. Dacă inițial termenul de finalizare totală a lucrărilor era 2019, acesta a fost amânat până în 2020, când se va turna stratul final de asfalt. Practic a fost nevoie de cel puțin patru ani pentru repararea unei șosele de nici 40 de km.

Adauga comentariu