VIDEO Se ridică restricțiile pe DN 73. Drumul va intra în conservare peste iarnă, iar stratul final de asfalt va fi turnat anul următor

După o lungă așteptare și mulți nervi, restricțiile de circulație de pe DN 73 vor fi ridicate în luna decembrie. Stratul final de asfalt se va turna anul viitor.

„Lucrările de reabilitare pe DN73, între Râșnov și Bran, au avansat semnificativ în acest an. Pe 85% de pe acest tronson structura drumului a fost refăcută și s-au turnat și primele straturi de asfalt. Antreprenorul lucrează intens în continuare astfel încât la începutul lunii decembrie toate restricțiile să fie eliminate, înainte ca șantierul să intre în conservare pentru sezonul rece“, a anunțat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Cel mai circulat drum turistic

DN 73 care face legătura între Braşov şi zona turistică Râşnov-Bran-Moieciu. Este cel mai circulat drum turistic din judeţul Braşov, iar în fiecare weekend este traversat de 15.000 maşini pe zi. În 2016, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a alocat 111,26 milioane de lei pentru repararea drumului, dar lucrările au început un an mai târziu. Contractul a fost atribuit asocierii de firme AZVI SA - STRACO GRUP SRL - PIOMAR Development – Tractebel. 

Niciun termen nu a fost respectat

Entuziasmul începerii lucrărilor s-a pierdut brusc după ce niciun termen anunțat de constructor nu a fost respectat până acum. S-a lucrat pe bucăți, s-au montat semafoare, iar circulația a fost un coșmar. S-a dat vina pe ploi şi lipsa forţei de muncă. Apoi s-au anunțat termene peste termene. Constructorul a promis anul trecut că va turna stratul de asflat de bază pe toată porțiunea dintre Brașov și Bran, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Explicația este una simplă: constructorul s-a apucat prea târziu de lucru și a fost surprins de iarnă. Iată că nici anul acesta stratul final nu va fi turnat.

Dacă inițial termenul de finalizare totală a lucrărilor era începutul anului 2019, a fost amânat până în 2020.  Asta dacă termenele vor fi respectate de acum încolo.  Practic a fost nevoie de cel puțin patru ani pentru repararea unei șosele de nici 40 de km. 

 

Adauga comentariu