VIDEO Strada Republicii intră în șantier. Electrica promite să termină până de Paște. Problema este că în cartiere trotuarele sunt încă distruse de lucrările care trebuiau să se termine, tot potrivit Electrica, acum trei luni

Strada Republicii va intra în șantier începând de luni. Lucrările sunt efectuate de Electrica. „De luni, 18 martie, pe strada Republicii vor începe lucrări de modernizare a rețelei electrice, desfășurate de către compania de electricitate. Potrivit reprezentanților Direcției Tehnice a primăriei, lucrările se vor efectua pe tronsoane, primul tronson fiind cel dintre străzile Diaconu Coresi și Michael Weiss. Refacerea pavimentului se va face după fiecare etapă a lucrărilor. Lucrările vor fi corelate și cu pozarea în subteran a cablurilor de fibră optică care au mai apărut pe fațade“, a anunțat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Brașov. 

Conform graficului prezentat de Electrica, lucrările ar trebui să dureze maxim o lună și jumătate. „Astăzi vom face predarea de amplasament și vom stabili cu exactitate durata maximă a acestora“, a mai anunțat Sorin Toarcea.  

Promisiune nerespectate

Chiar dacă Electrica promite să termine lucrările până de Paște sperăm că este vorba de cel Ortodox și nu Paștele Cailor. Și în cartiere unde au săpat parcările și au distrus trotuare au promis că vor termina lucrările în decembrie. Apoi au dat vina pe vreme, au lăsat peste iarnă șanțuri peste șanțuri. Acum cică se apucă să repare, însă cu viteza melcului. 

De exemplu pe straha Hărmanului unde parcarea și trotuarul au fost ciuruite de luni bune, arată tot ca după război. Ieri a apărut prima echipă care într-o zi de lucru a pus câteva borduri. Azi muncitorii s-au întors, dar nu se vede nimic în urma lor. Sperăm că strada Republicii nu va avea aceeași soartă, că ne facem și mai mult de rușine față de turiști. 

Probleme create de rețeliști sunt recunoscute și de municipalitate. Primarul vrea să ceară rețeliștilor să plătească ce au stricat, dar lucrările să fie efectuate de Primărie pentru a nu mai exista întârzieri sau lucrări făcute de mântuială.

„Având în vedere experiențele din ultima perioadă cu intervențiile rețeliștilor pe domeniul public, și, mai ales, cu refacerile pe care firmele cu care aceștia au contract le fac sau, mai bine spus, nu prea le fac, am luat decizia ca în următoare ședință Consiliului Local să prezint un proiect de hotărâre prin care rețeliștii să fie obligați să plătească primăriei refacerea terenului în urma intervenției lor, iar noi să executăm lucrările. Doar așa ne putem asigura că acestea se fac la timp sau că nu vom mai vedea cum zona în care ei au intervenit, după o perioadă, se lasă, pentru că nu a fost refăcută corect infrastructura străzii sau trotuarului“, a spus George Scripcaru. 

Adauga comentariu