VIDEO Taberele de vot din CL Brașov. Un consilier votează împotriva colegei de partid

La fiecare trei luni se alege un președinte care conduce ședințele CL. Azi a expirat, din nou, mandatul de trei luni al consilierului Adrian Oprică și la începutul ședinței CL se supune la vot următorul mandat, pentru următoarele trei luni.

La ședința aceasta au fost trei propunei, una a PSD-ului în persoana propriului consilier Marius Bunghiuz, una făcută de viceprimarul Mihai Costel, de la PMP, prin care îl nominaliza pe Adrian Oprică, PNL și una făcută de consilierul independent Șerban Șovăială, prin care o nominaliza pe Adina Donosă de la PER.

În cazul primei propuneri doar șapte voturi pentru, ale grupului PSD, toți ceilalți abținându-se. Pentru a doua propunere, Adrian Oprică, au fost 15 voturi pentru, șapte împotrivă de la PSD și patru abțineri, după o încurcătură în numărătoare. Adrian Oprică are un nou mandat pentru următoarele trei luni.

Dar ce e interesant în toată rețeta consiliului local e faptul că un consilier local al PER, Marius Comșa, a votat pentru un consilier local de la PNL, Adrian Oprică, deși, colega de partid al domnului Comșa, Adina Donosă era propusă pentru poziția de președinte a ședințelor CL Brașov.

L-am întrebat pe domnul Comșa de ce a dat votul unui consilier local și nu colegei de partid? Răspunsul dânsului a fost că dacă doamna Donosă își dorește, el o susține. Am mai întreb o dată, în contextul în care domana Donosă nu a refuzat nominalizarea. Domnul Comșa a precizat că a votat cu Adrian Oprică pentru că „ei oricum câștigau, au majoritatea”.

Ce să înțelegem noi de aici?

Sursa foto: Primăria Brașov

Adauga comentariu