VIDEO Terminalul Aeroportului va fi realizat de SC Construcții SA Sibiu. Investiția se ridică la 145 de milioane de lei

Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a anunțat azi câștigătorul licitației pentru terminalul aeroportului. Compania câștigătoare este SC Construcții SA Sibiu. Valoarea propunerii ofertate de constructor este de 145.275.491,42 lei, inclusiv TVA, din  care proiectul tehnic înseamnă 4.912.697,77 lei, iar execuția terminalului este de 140.362.793,65 lei.

Patru operatori economici au ofertat proiectarea și execuția terminalului, a cărui valoare estimată a fost de 184.671.650 lei. Este vorba despre SC PORR Construct SRL București, Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, SC Construcții SRL Sibiu și KESZ Construcții România SRL Cluj.

În baza raportului final, care a presupus evaluarea ofertei tehnice și evaluarea ofertei economice, SC Construcții SRL Sibiu a fost desemnat câștigător. Diferența a fost dată de prețul cel mai scăzut din oferta economică.

În perioada următoare și până pe 23 mai este perioada pentru depunerea contestațiilor. Dacă lucrurile decurg fără probleme la contestații, după semnarea contractului, constructorul are la dispoziție trei luni pentru realizarea documentațiilor de proiectare. Durata de execuție a lucrării este de nouă luni.

Planurile terminalului de pasageri prevăd o suprafață desfășurată de 11.780 mp (subsol, parter, etaj), la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit.

Adrain Veștea a anunțat că în paralel lucrează la pregătirea caietelor de sarcini pentru balizaj și drumul perimetral; studii pentru viață sălbatică, balizarea a trei stâlpi de înaltă tensiune; actualizarea studiului de obstacolare și realizarea unui studiu de zgomot. În cazul studiului de zgomot, CJ Brașov poate face doar pe perimetrul aeroportului. Necesar ar fi ca studiul să fie făcut de Primăria Ghimbav pentru a putea prinde aeroportul și orașul Ghimbav în același studiu.

Adauga comentariu