VIDEO Tinerii care au snopit în bătaie un bătrân într-un pasaj din Brașov au fost condamnați. Românii au donat 100.000 de lei pentru victimă. Dumitru Neculai trăiește acum liniștit într-o casă frumoasă

Cei doi tinerii care în luna aprilie au bătut crunt un bătrân în pasajul de la Hidromecanica au fost condamnați de Tribunalul Brașov pentru tentativă de omor. Adrian Ceplinsche (18 ani) a primit 6 ani de pușcărie, iar Mihai Constantin Mircea (23 ani) a primit 5 ani de pușcărie. Cei doi trebuie să plătească și peste 10.000 de lei pentru cheltuielile medicale ale victimei, dar și 5000 de euro daune morale.

Atacul a fost unul extrem de violent şi a fost surprins de o cameră de supraveghere aflată în pasaj. Pe imagini se vede cum bătrânul este lovit fără milă, împins pe scări şi bătut în continuare, deşi era inconştient. Atacul a durat 38 de secunde, timp în care bătrânul a fost lovit de 21 de ori. De 9 ori cu pumnii şi de 12 ori cu picioarele. Majoritatea loviturilor au fost în zona capului, feţei şi a coastelor. 


„Condamnă inculpatul Ceplinsche Adrian la pedeapsa de 6 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 al 1 lit a, b şi h Cp (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme) pentru comiterea infracţiunii de „omor” în forma tentativei.... Condamnă inculpatul Mircea Mihai Constantin la pedeapsa de 5 ani închisoare şi 5 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 al 1 lit a, b Cp (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat) pentru comiterea infracţiunii de omor în forma tentativei. Cu aplic. art. 65, 66 al 1 lit a,b Cp. În baza art. 72 al 1 Cp deduce din durata pedepsei aplicate inculpaţilor perioada reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 31.03.2018 la zi. În baza art. 397 Cpp, art. 1382 Cod civil dispune obligarea inculpaților, în solidar, la plata către partea civilă Spitalul Judeţean Braşov a sumei de 10.584 lei, cu titlu de prestaţii medicale acordate victimei şi la plata către partea civilă Dumitru Neculai a contravalorii în lei la data plăţii a sumei de 5.000 euro, cu titlu de daune morale. Respinge restul pretenţiilor formulate de partea civilă Dumitru Neculai. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare“, se arată în sentința Tribunalului Brașov. 

Dumitru Neculai are acum o viață liniștită

Cazul lui Dumitru Neculai (64 ani), bătrânul bătut a șocat în țară întreagă în primăvara acestui an. Omul a fost abandonat de familie, iar medicii și asistentele de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov i-au fost pentru scurt timp ca o familie. Toată țara s-a mobilizat și s-au strâns pentru bătrân 20.000 de euro. Campania a fost coordonată de medicul Vasi Rădulescu. Acesta a luat legătura cu Viorel Pașca, proprietarul unui centru de îngrijire din Bihor care acordă sprijin persoanelor nevoiașe. Așa s-a construit o casă pentru Dumitru Neculai, pe care bătrânul o împarte cu alți oamenii loviți de soartă. Viorel Pașca a construit în Bihor 14 case în care trăiesc acum peste 300 de persoane. Dumitru Neculai este acum un om liniștit și este de nerecunoscut. Parcă a întinerit cu 10 ani, odată ce necazurile sale au dispărut. 

Sursa Foto: Facebook Vasi Rădulescu

 


Adauga comentariu