VIDEO Un urs a ieșit la plimbare pe străzile din Râșnov. Animalele s-au obișnuit să coboare în oraș în căutare de hrană

Cum a venit primăvara, cum au și reapărut urșii care se plimbă pe străzi sau dau iama în gospodării. Azi noapte, un pui de urs venit probabil în căutare de hrană, s-a pplimbat pe străzile din Râșnov. Animalul a fost filmat de localnici, dar s-a panicat atunci când a văzut farurile de la mașini și a fugit speriat pe mai multe străzi.

Luna trecută urșii au dat iama în localitățile din Țara Făgărașului, cea mai afectată fiind comuna Bunești. Au fost cinci atacuri în câteva zile. Ca să ţină la distanţă urşii, oamenii stau de pază noaptea, fac gălăgie şi aprind focuri pe dealuri, iar mulţi şi-au montat garduri electrice. Cu toate astea, animalele intra în curţi, în căutare de hrană. Urșii au omorât oi și miei, dar au distrus și stupi de albine. 

La Brașov, în toamna anului trecut, un urs s-a plimbat prin zona Mall-ului Coresi, iar oamenii au primit avertizări prin serviciul Ro Alert. 

Problemă veche, nicio soluție

Problema urşilor este una veche. Au trecut mai mult de zece ani de când urşii au început să coboare în oraşe. Totul pentru că le era foame. Anul trecut, la Braşov, cinci persoane au fost rănite în urma atacurilor urşilor. În Harghita au fost 16 atacuri. Nimeni nu ştie câţi urşi sunt în fiecare judeţ. La Braşov se vehiculează trei variante: 640, 800 sau chiar 1100.

Soluţii concrete însă nu s-au găsit nici până acum. S-a dus hrană pentru urşi în păduri, dar se pare că nu suficient. Urşii au continuat să vină în oraş, ca şi cum ar merge la Supermarket. Anul trecut în septembrie la Prefectura Brașov a avut loc o dezbatere pe tema urșilor. Singura propunere: împușcarea animalelor. 

Adauga comentariu