VIDEO Ursoaica Roxana a sosit azi, la Sanctuarul Libearty din Zărnești. Noul membru se poate bucura de o viața mult mai liniștită în inima Sanctuarului

Un nou membru la Sanctuarul Libearty din Zărnești. Astăzi a sosit în inima Sanctuarului, o ursoaică de la Grădină Zoologică din Bârlad. 

Ursoaica era înconjurată de spațiu verde, cu piscină și copaci, însă aceasta trăia alături de alte două ursoaice. Directorul Grădinii Zoologice din Bârlad a menționat că ursoaica nu a vrut să iasă din spațiul respectiv, pentru că se temea de una dintre celelalte ursoaice. 

Roxana, așa cum este cunoscută de toată lumea, are 15 ani. Trei ani a trăit pe litoral, folosită pentru poze, iar 12 ani a stat la Grădina Zoologică din Bârlad. În urma mai multor sesizări ale vizitatorilor, Asociația Milioane de Prieteni a depus plângeri și a solicitat mutarea ursoaicei. După ce a trăit 12 ani într-un spațiu mic, betonat, între gratii și cu frică, ursoaica a ajuns la Zărnești, unde o așteptă o viață mult mai liniștită. 

,,Noi am făcut demersurile necesare și plângeri la Garda de Mediu, Agenția de Mediu, Primaria Bârlad, în urma unor sesizări ale vizitatorilor'', a declarat Paula Ciotloș, vicepreședinte al Asociației Milioane de Prieteni.

 

Adauga comentariu