Vopseaua pentru benzile dedicate autobuzelor, asfaltul, câteva trotuare, dar și semnele de circulație vor costa 16,6 milioane de lei

Brașovul a obținut o finanțare europeană de 16.635.940,40 lei pentru amenajarea de benzi dedicate autobuzelor. Proiectul vine în contextul în care viteza medie de operare a autobuzelor este de 11 km/h (viteza medie conform PMUD pentru ora de vârf de dimineață). Potrivit Primăriei, autobuzele se mișcă cu viteza melcului tocmai pentru că nu au benzi special, iar autoturismele aflate în trafic blochează uneori chiar și intrarea autobuzelor în stații.

Suma este una uriașă. Lucrările presupun reabilitarea trotuarelor adiacente traseului benzilor dedicate pe o suprafață de 4700 metri pătrați, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluiri, dar și montarea a 849 de semne de circulație cu scop de avertizare și informare a participanților la trafic asupra traseului benzilor dedicate, în vederea menținerii acestor benzi libere, fiind utilizate exclusiv de mijloacele de transport în comun.

Amenajarea benzilor dedicate se va realiza pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lățime de 4 metri și o adâncime de 6 cm a asfaltului existent și așternerea pe o suprafață de 23.400 metri pătrați a unui covor asfaltic nou, colorat, pentru a fi ușor de identificat de participanții la trafic. Marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală, cumulată, de 39 de km, cu vopsea reflectorizantă.

Prima stradă cu benzi dedicate transportului în comun va fi 13 Decembrie. Comisia de Circulație a avizat în luna august propunerea RATBv de amenajare în zona celor șase sensuri giratorii cuprinse între intersecția 13 Decembrie-Henri Coandă și Onix, a unor benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, care să asigure o prioritizare a acestora în aceste sensuri giratorii.

 

Adauga comentariu