Ziua în care românii nu au „Făcut ce zice popa“

35 de milioane de euro aruncaţi pe geam. Luni întregi de analize şi discuţii despre cum este absolut necesar să se tranforme în Constituţie  un cuvânt în cinci adică „soţi“ în sintagma „un bărbat şi o femeie“. Pentru asta am fost chemaţi la urne nu una, ci două zile. Pentru asta am fost asaltaţi de pliante care de care mai ridicole în care eram ameninţaţi că ni se vor lua copiii dacă nu spunem DA la Referendum, vom arde în flăcările Iadului, vom legifera anormalul şi cel mai important îl vom supăra pe Dumnezeu. Preoţii au adunat enoriaşii, le-au cerut ieri buletinele ca să vadă dacă au votat, iar dacă nu, i-au încolonat spre urne. Pentru ce? Pentru nimic. 

Ora 21.00, duminică, 7 octombrie, a venit cu un rezultat previzibil. Referendumul a picat. Imediat au început acuzaţiile. Coaliţia pentru Familie, susţinătorul fervent al Referendumului a început să ţipe că nu s-a făcut suficientă propagandă. Îi contrazic. Cutia mea poştală a fost „violată“ zilnic de zeci de pliante. La fiecare colţ de stradă alte pliante, care de care mai stupide. Cine le-a plătit? De unde au venit banii?

Pe scena politică începe acum agitaţia. Unii strigă Boicot, alţii cer demisii, şi uite aşa vom mai vorbi un timp despre nimic. Totul ca să uităm de fapt că investiţiile în ţara sunt inexistente, că nu avem autostrăzi, că suntem îndatoraţi până în gât, că se doreşte îngrădirea justiţiei prin orice mijloace, doar doar or scăpa câţiva „aleşi“ de un tur la mititica. Că poate acolo se vor lămuri ce e cu „familia tradiţională“. 

Cea mai grea lovitură de imagine o încasează însă Mărita Biserică care s-a crezut atotputernică, că tot trăim într-o ţară cu peste 18.000 de biserici şi doar 425 de spitale. Rezultatul de ieri arată că românii s-au trezit şi nu mai „Fac ce zice popa“. Dar spun acum să facă popa ce fac românii. Adică să impozităm puţin veniturile mai marii Biserici, că tot spun popii că ei sunt una cu poporul. 

Adauga comentariu