Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli sărbătorită online în unităţile de învăţământ din Braşov

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a organizat în data de 29 ianuarie 2021 două întâlniri online, cu elevii de gimnaziu și liceu din județ, pentru a marca Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli.

Numărul mare de participanți (peste 500 de elevi) și interesul tinerilor de a dezbate teme care îi preocupă, cu specialiști în domeniu, au determinat ISJ Brașov și instituțiile partenere să continue, cu organizarea lunară a unor astfel de întâlniri.

Astfel, în perioada februarie – mai 2021, în urma centralizării opțiunilor exprimate de elevi, vor fi dezbătute următoarele teme;

- Februarie - Prevenirea fenomenului de bullying

- Martie - Dependența de tehnologie și gaming

- Aprilie - Provocări periculoase (consum de substanțe interzise, infracțiuni pe internet, trafic de persoane)

- Mai - Educație financiară și Antreprenoriat

Pentru a susține aceste teme și a răspunde întrebărilor elevilor, a fost semnat un protocol de parteneriat, pentru implementarea proiectului „De vorbă cu tinerii”, între Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brașov, Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov - prin Biroul Analiza și Prevenirea Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Brașov, Organizația Salvați Copiii România și Aspire Teachers.

Primele întâlniri vor avea loc joi 25 februarie, ora 13, pentru elevii de gimnaziu și vineri 26 februarie, ora 13, pentru elevii de liceu, pe platforma Zoom. La aceste întâlniri avem plăcerea să îi avem ca invitați pe dl. Mihai Cătălin Văsii - Prefectul Județului Brașov și pe d-na Andrea Elena Neculau - Director Direcția de Sănătate Publică Brașov.

Adauga comentariu