Ziua Porților Deschise la Teatrul Arlechino și Opera Brașov

Mâine, 15 ianuarie, este Ziua Porților Deschise la Teatrul Arlechino. Evenimentul se află la cea de a X-a ediție și a devenit o tradiţie în cadrul Teatrului Arlechino Braşov. Având în vedere faptul că în data de 15 ianuarie este sărbătorită, în toată ţara, Ziua Culturii Naţionale, evenimentul își propune apropierea de teatru a publicului brașovean de toate vârstele și pătrunderea acestuia în spatele culiselor.

Se vor desfășura acțiuni specifice, prezentări, spectacole, interacțiune directă cu publicul. Vizitatorii vor fi conduși, de către actori, într-un tur inedit în incinta teatrului, putând descoperi atelierul de tâmplărie și croitorie, magazia de decoruri, sala de repetiții și cabina actorilor. De asemenea, copiii vor putea interacționa cu actorii și păpuşile din spectacolul „Cine a furat fulgii de nea?”, regia Georgeta Lozincă. Aceste activități se vor desfășura în intervalul orar 9:00 - 16:00. Intrarea este liberă.

De asemenea, Opera Brașov marchează, în premieră și într-un mod inedit, Ziua Națională a Culturii – dată ce reprezintă ziua de naștere a marelui poet român Mihai Eminescu. Cu acest prilej, instituția își va deschide porțile către toți cei curioși ce vor să vadă îndeaproape activitatea, atât pe cea artistică, cât și pe cea din spatele scenei. Astfel, în intervalul orar 11:00 – 13:00, publicul va putea asista la una din repetițiile programate pentru spectacolul cu opereta „Văduva veselă” de Fr. Lehar și va putea vizita clădirea Operei Brașov. Intrarea este liberă.

Adauga comentariu